THE 2-MINUTE RULE FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The 2-Minute Rule for istiridye mantar tohumu

The 2-Minute Rule for istiridye mantar tohumu

Blog Article

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık 4 milyon spor bırakır.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfileına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık fifteen ila twenty santigrat dereceler arası.

Poşete kesik atıldıktan yaklaşık 10 gün sonra istiridye mantarlarının olgunlaştığı fark edilir.

Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, twenty five ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.

Yanıtla Merhaba ben Antalya merkezinde oturuyorum Antalya yazın malum çok aşırı sıcak ve bunaltıcı şekilde nemli bu ortamda istiridye mantarı yetistirebilirmiyim. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler

This Web page is using a security services to shield alone from online website assaults. The action you simply executed triggered the safety Remedy. There are lots of actions that can cause this block which includes submitting a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed details.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertı verilmektedir.

 Kuzu göbeği tohumları uygun ortam ve koşullar sağlanarak ekimi yapılırsa iki hafta içerisinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin four ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Tadı kırmızı eti anımsatan bu mantarı, bazı şefler en lezzetli etten daha lezzetli olarak anar.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Makarna sosu hazırlarken de kullanabileceğiniz kuzugöbeği mantarı, girdiği her yemeğin lezzetine lezzet katar.

Report this page